dijous, 21 de març del 2013

TARTA TATIN



Fèia molt temps que volia fer una Tarta Tatín perquè a en Roger li encanta i em fèia il.lusió probar-ho.
He mirat moooltes i moltes receptes diferents i de totes elles he fet la meva versió!!  ;)

Així que us deixo amb la meva recepta particular:

INGREDIENTS:

-4 pomes
-70 grs de mantega
-150 grs de sucre
-una massa de pasta brisa


Primer tallem les pomes a quarts i després desfem la mantega i el sucre en una paella o cassola petita (ha de ser un recipient que pugui anar al forn).
Una vegada tenim el sucre i la mantega desfeta hi afegim totes les pomes.I ho deixem coure a foc mig durant 20 minuts. Després girem tots els talls de poma i ho deixem coure 20 minuts més.
Ens quedarà la poma marronosa i tova.
Tot seguit, ho apartem del foc perquè es refredi una mica.



Escalfem el forn a 180 graus.
Agafem la pasta brisa (jo em vaig despistar i només tenia "hojaldre" i també ha quedat bé!!) i la posem per damunt de les pomes de manera que ho cobrim tot.El que ens sobra ho enrotllem per el voltant com si fós un cordó.
I cap al forn 45 minuts!!




Per treure-la de la paella cal fer-ho com si fós una truita.Plat i volta!!! I ja la tenim!!!
Una tarta tatín per llepar-se els dits!!!
Es pot acompanyar amb gelat de vainilla o bé amb crema anglesa,la preferida de la meva mare (un dia provo de fer-la mama!!)

I...bon profit!!!!



2 comentaris:

  1. És una de les meves tartes preferides Núria. Jo la faig d'una altra manera, però provaré la teva.
    Petons.

    ResponElimina
  2. sí que és bona sí!!! ;)
    ja m'explicaràs si t'ha agradat!!
    una abraçada

    ResponElimina